Connect with us

Evenimente

3,8 milioane de dolari pentru „El Chapo”

Autorităţile mexicane vor oferi o recompensă în valoare de 3,8 milioane de dolari oricărei persoane care poate furniza informaţii despre „El Chapo”.

Published

on

Autorităţile mexicane vor oferi o recompensă în valoare de 3,8 milioane de dolari oricărei persoane care poate furniza informaţii despre Joaquin „El Chapo” Guzman, liderul cartelui drogurilor Sinaloa, care a evadat din închisoare sâmbătă, potrivit Mediafax.

Evadarea din închisoarea federală Altiplano, aflată la periferia oraşului Santa Juana, situat în partea centrală a Mexicului, a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, când Joaquin „El Chapo” Guzman a reuşit să părăsească clădirea de maximă securitate printr-un tunel cu o lungime de 1,5 kilometri care pornea chiar din camera sa.

Potrivit ministrului de Interne Miguel Angel Osorio Chong, se pare că „El Chapo” a avut complici printre angajaţii închisorii. Guzman era încarcerat la Altiplano de 17 luni.

Guzman a fost un fugar timp de peste zece ani înainte să fie capturat, la începutul lui 2014. El a evadat de la o închisoare de maximă securitate în 2001, într-un cărucior pentru rufe, şi a fost capturat abia în februarie 2014, pe o plajă dintr-o staţiune mexicană.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: