Connect with us

National

Instrumente financiar – bancare de creştere a capitalizării şi de finanţare a investiţiilor

Published

on

Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică „Reclădim România”, întocmit de Guvernul României, prevede, printre alte măsuri, și înfiinţarea Fondului Român de Investiţii (FRI) şi a Băncii Naţionale de Dezvoltare (BND), instrumente financiar – bancare de creştere a capitalizării şi de finanţare a investiţiilor.

După cum informează Agerpres, Fondul Român de Investiţii va finanţa activităţi precum private equity (fonduri de investiţii sub formă de participare la capitalul social al unor societăţi comerciale), venture capital (fonduri de investiţii în societăţi comerciale nou sau de curând înfiinţate), agenţie de promovare a investiţiilor, proiecte educaţionale pentru antreprenori etc. Capitalizarea iniţială a fondului va fi de 300 milioane de euro.

De asemenea, Banca Naţională de Dezvoltare (BND) va fi o instituţie de credit pentru proiecte de investiţii. În document se precizează „înfiinţarea unei bănci de dezvoltare după modelul altor bănci de dezvoltare din Uniunea Europeană care contractează împrumuturi pe pieţele de capital şi acordă finanţări, în condiţii avantajoase, pentru proiecte de investiţii care sprijină obiectivele naţionale de interes strategic”.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: