DE ACTUALITATE

4 octombrie: Ziua Internaţională a Animalelor

„Ziua Internaţională a Animalelor” este ziua în care este readusă în prim plan situaţia speciilor aflate în pericol.

A fost instituită de Organizaţia Internaţională pentru Protecţia Animalelor, în 1931, în memoria sfântului catolic Francisc din Assisi (1182-1226), întemeietorul Ordinului Franciscan şi protectorul animalelor, canonizat la 4.X.1228.

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, secția Mediatecă și American Corner Craiova, organizează, mâine, la ora 9:00, un eveniment cu prilejul Zilei Mondiale a Animalelor. La eveniment vor participa elevii clasei a III-a de la Colegiul Național „Elena Cuza”, însoțiți de învățător Adriana Robescu.

Elevii vor participa la vizionarea filmului documentar realizat de Alexandru Satmari: “Țara Caprelor Negre” și la o discuție liberă despre animalele din țara noastră aflate pe cale de dispariție.

Prin această activitate Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” îşi propune să îi conştientizeze, să-i informeze și să-i implice pe cei mici în activitățile de protecție a mediului înconjurător.

Si porțile adăpostului Danyflor de la marginea Timișoarei se deschid vizitatorilor, astazi, 4 octombrie. Timișoara sărbătorește astfel Ziua Internațională a Animalelor, iar autoritățile locale vă invită să adoptați un cățel de la Danyflor.

 

 

%d blogeri au apreciat: