Connect with us

CULTURAL

Disney restricționează accesul copiilor la câteva filme clasice de animație

Published

on

Platforma de streaming video Disney+, deţinută de compania Walt Disney, a blocat accesul copiilor, sub 7 ani, la vizionarea unor filme clasice de animaţie, precum „Pisicile aristocrate”, „Dumbo”, ”Cartea junglei” sau „Peter Pan”, din cauza unor scene, care se apreciază că ar conţine stereotipuri sau prejudecăţi rasiale, informează Sky News. Aceste filme nu mai sunt afişate în secţiunea „Copii” a platformei, dar pot fi accesate de pe un cont de adult, însoţite de un avertisment referitor la „descrierile negative”, prezente în respectivele animaţii, precizează compania Disney.

„Acest program include descrieri negative și/ sau tratament necorespunzător aplicat unor persoane sau obiceiuri”, este mesajul prezent la începutul filmului.

Spre exemplu, în ”Pisicile Aristocrate”, în scena în care personajele cântă celebra melodie „Everybody wants to be a cat”, apare o pisică cu „chipul galben”, care cântă, la pian, cu bețișoare chinezești pentru mâncare. „Pisica este o caricatură rasistă a persoanelor asiatice, care afişează trăsături stereotipe exagerate, de genul ochilor oblici şi dantura proeminentă. Pisica are un foarte strident accent englezesc şi o voce, care aparţine unui actor alb, în timp ce cântă la pian, cu beţişoare chinezeşti”, explică cei de la Disney, care adaugă că versurile batjocoresc limba chineză şi tradiţii din Shanghai sau Hong Kong.

Și exemplele pot continua…

ULTIMA ORĂ

National9 ore ago

Muzeul Cărții și Exilului Românesc îl sărbătorește pe data de 23 aprilie pe artistul plastic Victor Cupșa, ce dă numele unei colecții aflate in patrimoniul muzeului.

Regional11 ore ago

Asociația Energia Inteligentă organizează „Zilele Prevenirii Dezastrelor” în Craiova

Asociația Energia Inteligentă aduce în atenția comunității din Craiova un eveniment deosebit: „Zilele Prevenirii Dezastrelor”, desfășurat în perioada 23-25 aprilie...

Regional12 ore ago

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)

La 30 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional Shakespeare care aduce la Craiova cele mai mari nume...

Regional12 ore ago

Proiect ”Generație fără bariere – Suntem altfel” – Anul European al Tineretului

Miercuri, 24 aprilie,  începând cu ora 14.00, în Sala de Spectacole – Casa de Cultură a Studenților Craiova, va avea...

Regional12 ore ago

Craiova: Punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL va continua şi în acest an tradiţia amenajării în Piaţa Chiriac a unui punct...

Regional12 ore ago

Vâlcea: Budești va avea aerodrom și heliport

Localitatea Budești din județul Vâlcea se pregătește să își extindă orizonturile cu un proiect ambițios de construire a unui aerodrom...

National18 ore ago

Vizită regală în județul Mehedinți

În perioada 23-25 aprilie 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor efectua o vizită...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON