Connect with us

International

Inedit: Expoziție de pictură a prințului Charles al Marii Britanii

Published

on

Prinţul Charles al Marii Britanii își expune, pentru prima dată, lucrările de pictură. Fiul reginei Elizabeth a II-a are o pasiune pentru acuarele, de mai multe decenii, și s-a decis să îşi dezvăluie tablourile cu peisaje din Scoţia şi Franţa, potrivit news.sky.com. „Primele mele opere au fost ratate”, a spus el, înainte de a preciza că pictura i-a permis să-şi „revigorează părţi ale sufletului, pe care alte activităţi nu le pot satisface”.

Semnate cu pseudonimul A.G. Carrick, lucrările prințului sunt expuse la The Garrison Chapel din Chelsea, Londra, până pe 14 februarie.

Potrivit cifrelor communicate de Clarence House, pasiunea pentru pictură  a fost foarte rentabilă pentru fiul cel mare al reginei Angliei. Prinţul de Wales ar fi câştigat 2 milioane de lire sterline (2,6 milioane de euro), din 1997 până în 2016. Prinţul comercializează litografii după acuarelele sale, la magazinul de la Highgrove House, locuinţa sa din Gloucestershire, iar banii intră în conturile fundaţiei caritabile Prince of Wales Foundation.

Prinţul Charles nu este singurul membru al familiei regale cu un hobby. Kate Middleton a fost remarcată în ultimii ani pentur talentul ei de fotograf.