Connect with us

Muzica si film

5 filme cu tematică sportivă pe care merită să le vezi

Published

on

Iată filmele pe care trebuie să le vezi dacă te interesează poveștile din spatele unor momente sau performanțe istorice

Filmele cu tematică sportivă au un farmec aparte doarece scot la lumină povești emoționante sau care inspiră mulți oameni. Iar în rândurile ce urmează vei găsi cinci recomandări de filme cu tematică sportivă pe care merită să le vezi.

Iată care sunt recomandările:
1. The Blind Side (2009)
 – Sau „Povestea unui campion”, așa cum este denumirea în limba română, acest film ne arată o poveste de-a dreptul emoționantă.

În The Blind Side avem ocazia să-l vedem pe Michael Oher, un tânăr cu un fizic impresionant care reușește să ajungă să joace fotbal american la cel mai înalt nivel, în NFL, cu ajutorul familiei sale adoptive.

Având numeroase traume din copilărie, care nu-i permiteau să fie violent, ci doar protector, Michael are probleme la începutul carierei, dar este ajutat de Leigh Anne, mama sa adoptivă, dar și de copilul acesteia.

În noua sa viață, el duce o luptă pentru a trece peste traumele din copilărie și începe să câștige încredere și să se dezvolte fizic. Un rol foarte bun a fost făcut și de Sandra Bullock, care a intrepretat-o pe Leigh Ann, motiv pentru care a și câștigat un Oscar și un Glob de Aur.

De asemenea, The Blind Side a avut un succes comercial important, cu încasări de peste 310 milioane de dolari, la un buget de 29 de milioane de dolari.

2. King Richard (2021) – Acest film prezintă viața lui Richard Williams, tatăl tenismenelor Venus și Serena Williams. Will Smith este în rolul principal, dar în același timp este și producător. De altfel, Smith a câștigat recent și Globul de Aur la categoria „cel mai bun actor într-un film – dramă”. Iar King Richard a avut un total de 4 nominalizări.

A fost unul dintre cele mai așteptate filme din finalul lui 2021 și a stârnit cu siguranță un interes major, ținând cont că Serena Williams este considerată de multă lume cea mai bună tenismenă din istorie. Ajunsă la 40 de ani, Serena continuă să joace, chiar dacă nivelul său a mai scăzut.

Rămâne însă cu ambiția de a mai câștiga un Grand Slam, iar următoarea oportunitate o va avea la Roland Garros 2022, unde este totuși favorita numărul 20 la pariurile pe tenis.

3. Moneyball (2011) – Un alt film de succes care a avut nu mai puțin de șase nominalizări la gala Premiiilor Oscar. În rolul principal îl vedem pe Brad Pitt, managerul echipei de baseball Oakland Athletics.

Fără un buget impresionant, această echipă reușește să aibă succes prin intermediul unor formule matematice stabilite de contabilul Michael Lewiss. Datorită lor, Oakland Athletics a reușit să recruteze jucători interesanți și echipa a doborât borne importante sub comanda managerului Billy Beane. Filmul a avut un buget de 50 de milioane de dolari, în timp ce încasările au trecut de 110 milioane de dolari.

4. Rush (2013) – Filmul Rush prezintă rivalitatea dusă la extrem de doi piloți de Formula 1, James Hunt și Niki Lauda în timpul sezonului 1976. Fiecare își dorea să puna mâna pe titlul mondial și păreau că nu se abăteau de la nimic pentru a reuși acest lucru.

Distribuția i-a inclus pe Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wilde și Alexandra Maria Lara, dar fanii au avut ocazia să vadă și imagini de arhivă cu Hunt și Lauda. La un buget de 38 de milioane de dolari, filmul a generat venituri de aproximativ 100 de milioane de dolari.

5. Million Dollar Baby (2004) – Acest film are o distribuție de excepție. Clint Eastwood are un rol important, dar în același timp este și regizor și co-producător. În plus, Hilary Swank și Morgan Freeman fac și ei parte din distribuție.

Așadar, Hilary Swank este în rolul lui Maggie Fitzgerald, o pugilistă a cărei carieră se schimbă după ce antrenorul său, interpretat de Eastwood, o ajută să treacă peste toate obstacolele. Million Dollar Baby a avut nu mai puțin de 7 nominalizări la Premiile Oscar, în timp ce încasările sale au trecut de 215 milioane de dolari.

sursa: cinemagia.ro

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: