Connect with us

Evenimente

6 iunie 2024: Radio România Oltenia – Craiova împlinește 70 de ani de existență

Published

on

Joi, 6 iunie 2024, se împlinesc 70 de ani, de la primul semnal emis în eter de Radio România Oltenia – Craiova, postul regional al Radiodifuziunii Române. 

Pe 6 iunie 1954, la ora 15:00, se auzea, pentru prima dată: ”Aici, Studioul Regional de Radio Craiova. Transmitem pe staţia de radio, cu lungimea de undă de 206 metri. Dragi ascultători, bună ziua !”.

Emisiunea inaugurală a avut durata de o oră, iar programul a cuprins muzică populară românească, executată la diferite instrumente. Emiţătorul pe care s-a transmis era amplasat lângă comuna gorjeană Turceni. Antena de la Turceni fusese construită de germani, înainte de război, şi foloseau un deal din preajmă drept „oglindă parabolică” pentru reflectarea semnalului. Programul Radio Craiova a fost transmis şi pe staţia de unde medii, cu lungimea de undă de 228 metri, amplasată în cartierul Belcineanu din Craiova.

Timpul de emisie al Radio Craiova, a însumat, în anul debutului, 185 de ore. Postul emite astăzi, 24 de ore din 24,  pe cinci frecvenţe – 102,9 FM (pentru Craiova), 105 FM (pentru toată Oltenia), 99,8 FM (Râmnicu Vâlcea),  603 şi 1314 AM, precum și on-line, pe radiooltenia.ro.  

De-a lungul celor șapte decenii de activitate, Radio Oltenia Craiova a fost (și rămâne, și la ora actuală) o sursă de informaţie credibilă, echilibrată și obiectivă, ceea ce se reflectă în poziția de lider de piaţă al audienţei din zona Olteniei. Vă mulţumim pentru încrederea, pe care ne-o acordaţi, zi de zi!

A consemnat Isabela Stama Ioan.