Connect with us

Sanatate & Life Style

6 motive pentru care se adâncesc ridurile toamna și cum se tratează

Published

on

Ridurile sunt cauzate atât de procesul natural de îmbătrânire, cât și din cauza altor factori. Iată care sunt opțiunile de tratament.

Ridurile, acele cute sau linii fine de la nivelul tenului, sunt cauzate atât de procesul natural de îmbătrânire, cât și din cauza altor factori precum expunerea la soare, hidratarea insuficientă, stresul, fumatul, un stil de viață nesănătos, de expresiile faciale repetitive, dar și de mediul înconjurător. Toamna este sezonul când acestea pot fi mai adâncite și mai vizibile, iar acest lucru este cauzat de mai mulți factori.  

De ce se adâncesc ridurile toamna?

”Ambele tipuri de riduri se pot adânci în timpul sezonului de toamnă din mai multe motive:

  1. Aerul este mai uscat toamna. Pe măsură ce vremea devine mai rece, aerul tinde să devină mai uscat, fapt ce scade nivelul de umiditate din straturile pielii. Aceasta devine mai uscată, iar, în lipsa unei hidratări din interior și a tratamentelor intensive de hidratare, ridurile și liniile fine pot deveni mai evidente.
  2. Fluctuațiile de temperatură. Toamna este, de regulă, un anotimp instabil, cu fluctuații semnificative de temperatură. Aceste fluctuații aduc un stres suplimentar pielii ce determină o creștere a fluxului sangvin, ceea ce poate accentua roșeața și aspectul ridurilor.
  3. Uităm să mai folosim SFF. Deși nu mai avem aceeași intensitate a ultravioletelor precum vara, asta nu înseamnă că ele nu există și că nu mai avem nevoie să folosim creme cu factor de protecție. Expunerea prelungită sau repetată la soare fără o protecție adecvată poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii, inclusiv formarea ridurilor și liniilor fine.
  4. Vântul și alți factori de mediu: Intensificările vântului și aerul mai rece pot afecta pelicula naturală de protecție a pielii, lăsând-o vulnerabilă la dezvoltarea ridurilor. În plus, praful, poluanții și alți factori de mediu pot, de asemenea, contribui la deteriorarea pielii și la îmbătrânirea accelerată.
  5. Nu ne schimbăm ritualul de îngrijire. Pielea noastră are nevoi diferite în fiecare anotimp. Este indicat ca, la tranziția de la vară la toamnă, să ne ajustăm rutina de îngrijire corespunzător, să folosim anumite tipuri de produse, să completăm cu proceduri profesionale în clinică, altfel ridurile se vor adânci și vor fi mai evidente.
  6. Mai mult stres. Toamna marchează adesea revenirea la rutina aglomerată de zi cu zi, ceea ce poate duce la niveluri crescute de stres, somn insuficient și alegeri alimentare proaste. Acești factori de stil de viață pot avea un impact negativ asupra sănătății pielii și pot contribui la adâncirea ridurilor”,

Ce putem face toamna ca să le ameliorăm?

Tratamentul poate include o varietate de opțiuni, în funcție de tipul și severitatea ridurilor. Este indicat să mergeți la un consult dermatologic pentru ca medicul să analizeze în detaliu tenul vostru.

Produse cosmetice: Putem folosi creme și seruri antirid cu retinol, acid hialuronic sau peptide, care pot ajuta la îmbunătățirea aspectului ridurilor fine.

sursa: csid.ro