Connect with us

Regional

60 de cazuri de COVID-19 active în Vâlcea sunt în rândul elevilor

Published

on

Un număr de 60 dintre cele 779 de cazuri de COVID-19 active ieri în Vâlcea sunt în rândul elevilor, în total, de la începutul acestui an şcolar în unităţile de învăţământ din judeţ fiind confirmate 1.086 de îmbolnăviri printre şcolari şi 222 la profesori şi personal didactic auxiliar, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

Din cauza acestor îmbolnăviri, conform datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean, 14 clase din 12 unităţi şcolare desfăşoară în prezent cursurile în sistem online, cele mai multe fiind în municipiul reşedinţă, unde rata de incidenţă a scăzut însă în ultimele zile, ajungând la 2,02 cazuri noi de COVID-19 la mia de locuitori.

În scădere este şi numărul pacienţilor internaţi, DSP Vâlcea informând că în unităţile spitaliceşti din judeţ sunt 155 de persoane confirmate cu COVID, dintre acestea 12 fiind la ATI, capacitatea maximă a acestei secţii a Spitalului Judeţean.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Vâlcea au fost raportate şi cinci decese, în total, numărul celor care au decedat de la începutul pandemiei şi până acum din cauza acestui virus fiind de 826.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: