Connect with us

Evenimente

7 alimente pentru o minte limpede!

Iată câteva alimente care calmează mintea şi sunt bune şi pentru sănătate!

Published

on

Eşti nervos tot timpul şi intri în panică foarte uşor? E clar, te-a cuprins anxietatea!, spun specialistii. Aceste stări pot fi combătute nu numai prin medicaţie, ci şi prin alimentaţie.

Starea de anxietate poate fi ameliorată cu ajutorul unei diete care are la bază fructe şi legume proaspete. Prin alegerea alimentelor potrivite vom reduce drastic anxietatea şi poate chiar ne vom îmbunătăţi starea de spirit.

Iată câteva alimente care calmează mintea şi sunt bune şi pentru sănătate:

Portocalele nu fac minuni doar în cazul răcelilor. Cantitatea mare de vitamina C ajută la reducerea nivelului de cortizol (hormonul stresului) şi a tensiunii arteriale, ceea ce înseamnă mai puţină anxietate. Alte alimente bogate în vitamina C care ne ajută să fii plin de viaţă: kiwi, grepfrut, căpşuni, roşii sau broccoli.

Avocado. Fructele de avocado sunt bogate în vitamina B1 sau tiamină care stimulează fucţionarea celulelor nervoase şi ameliorează stresul. Vitamina E calmează tensiunea musculară şi este de mare ajutor când traversezi o perioadă mai stresantă.

Lapte. Există o explicaţie pentru care paharul de lapte înainte de culcare a devenit o alegere atât de populară. Bogat în vitaminele B2 şi B12 şi o doză bogată de proteine – băutura ne relaxează şi ajută la buna funcţionare a sistemului nervos.

Spanac. Un motiv în plus să consumi cât mai multe legume cu frunze verzi? Spanacul conţine magneziu care ţine sub control nivelul cortizolului şi îmbunătăţeşte sistemul muscular şi cel imunitar.

Sparanghel. Este o sursă excelentă de potasiu şi acid folic şi acizi graşi omega 3 care cresc nivelul de serotonină. Hormonul fericirii reglează dispoziţie şi reduce starea de anxietate.

Carnea de curcan. Acest tip de carne este foarte bogată în triptofan, un amino acid care are efect calmant asupra creierului şi care oferă o stare de bine.

Fulgi de ovăz sunt o sursă de fibre solubile şi pot ajuta la reducerea simptomelor stărilor de anxietate. Carbohidraţii din ovăz cresc nivelul de serotonină – are un efect calmant asupra creierului şi a corpului, ameliorând anxietatea, nervozitatea şi chiar insomnia.

 

Sursa: click.ro