Connect with us

Regional

8 profesori de 10 în Dolj

Au fost scoase la concurs 762 de posturi didactice.

Published

on

Note mari anul acesta la examenul pentru ocuparea posturilor didactice dinînvățământul preuniversitar.

Peste 51% din candidații din județ ul Dolj au obținut note peste 7, iar opt dintre ei au reușit performanța de a obține media 10. Șapte din cadrele didactice cu astfel de rezultate au ca specializare matematica, iar al optulea predă geografia.

Reprezentanții Inspectoratului  Școlar Județean Dolj apreciază rezultatele ca fiind onorabile, însă nici unul din acești dascăli nu va avea post de titular.

În județ, anul acesta, au fost scoase la concurs 762 de posturi didactice, din care 242 sunt posturi complete, dar pe perioadă determinată de maximum un an,  și doar 28 de posturi sunt titularizabile: trei dintre ele la învățământ preșcolar, două la învățământul primar  și 11 la muzică instrumentală, a precizat inspectorul școlar general adjunct Janina Vașcu.

În ceea ce privește notele mici, 117 cadre didactice au obținut note sub 5, care nu le vor permite să mai predea. Candidații nemulțumiți de note pot depune și astăzi contestații, iar rezultatul final se va afișa pe 3 august. Cei care au cele mai mari note și posturi vacante vor fi titularizați. Ceilalți candidați vor primi posturi rezervate, însă în ședințele publice vor avea prioritate titularii care au fost restructurați  și nu au reușit să își găsească o catedră în altă unitate  școlară.

Ședințele de titularizare se vor derula pe 8 și 9 august.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: