Connect with us

Fapt divers

Topul celor mai performante smartphone-uri ale momentului

iPhone se afla pe locul 3 iar pe locul 5 gasim Google Nexus 6. Locul 1 este ocupat de…

Published

on

Cei de la Tom’s Guide au supus cele mai tari smartphone-uri din acest moment, conform specificatiilor, unor teste de viteza in viata reala. Telefoanele alese au fost: Asus ZenFone 2, Google Nexus 6, HTC One M9, iPhone 6, LG G4 si Samsung Galaxy S6.

Pe langa benchmark-urile cele mai cunoscute, smartphone-urile au fost teste si pentru incarcarea unui PDF, pornirea camerei, gaming, editare video sau viteza Wi-Fi. Rezultatul este unul concludent in favoarea flagship-ului celor de la Samsung, Galaxy S6, cel care a fost pe primul loc la 6 din cele 9 categorii (si la egalitate cu iPhone 6 la jocul Asphalt 8).

LG G4 a iesit pe locul 2, fiind tras in jos de Adreno 418 care a obtinut scoruri mai mici la categoriile bazate pe 3D graphics. Totusi, diferenta fata de Galaxy S6 la performanta de gaming a fost de doar un 1fps. Galaxy S6 a fost ajutat de catre procesorul Exynos 7420, fiind oarecum surprinzator faptul ca LG G4, cu procesorul hexa-core Snapdragon 808, a terminat peste HTC One M9 care are Snapdragon 810.

Desi a terminat pe ultimul loc per-total, Asus ZenFone 2 s-a descurcat mai bine decat Nexus 6 la mai multe capitole, aratand ca reprezinta o varianta buna daca e luat in calcul raportul calitate/pret.

Succesul flagship-ului Samsung nu se datoreaza numai procesorului, avand un hardware la cel mai inalt nivel. Memoria LPDDR4, prezenta si la One M9, precum si UFS 2.0 flash storage sunt alte 2 aspecte care au ajutat acest smartphone sa aiba cele mai bune scoruri.

1. Samsung Galaxy S6 – 56 de puncte
2. LG G4 – 43 de puncte
3. iPhone 6 – 33 de puncte (nu a punctat la editarea video)
4. HTC One M9 – 29 de puncte
5. Google Nexus 6 – 26 de puncte
6. Asus ZenFone 2 – 22 de puncte