Connect with us

Fapt divers

Scriitoare care a facut un imperiu la Hollywood din romane erotice!

Autoarea s-a stins din viata in acest weekend. Iata cum a schimbat pentru totdeauna o industrie controversata!

Published

on

Scriitoarea Jackie Collins, celebra pentru romanele sale erotice inspirate din lumea de la Hollywood, a murit sambata, la Los Angeles, la varsta de 77 de ani, ca urmare a unui cancer la san, anunta agentiile internationale de presa

jackie collins

Nascuta in Marea Britanie, ea a plecat in SUA pe cand era adolescenta, urmandu-si sora mai mare, renumita actrita Joan Collins, care are in prezent 82 de ani. Locuia in Beverly Hills de multa vreme si avea si cetatenie americana.

Jackie Collins a debutat cu ‘The World is Full of Married Men’, in 1968. Cartea a fost initial interzisa in Australia si Africa de Sud, ceea ce a impulsionat vanzarile in SUA si Marea Britanie. Printre lucrarile ei care s-au bucurat de mare succes se numara ‘Hollywood Wives’ (1983), ‘Lucky’ (1985) si ‘Lady Boss’ (1990). Multe dintre romanele ei au fost adaptate pentru televiziune. Romanele ei au fost traduse in 40 de limbi si au fost vandute in peste 500 de milioane de exemplare.

Viata ei a fost lipsita de scandalurile atat de prezente in scrierile sale. A fost casatorita de doua ori, cel de-al doilea mariaj al sau luand sfarsit dupa 25 de ani, prin decesul sotului ei, Oscar Lerman.

„A avut o viata minunat de plina si a fost adorata de familie, prieteni si de milioanele de cititori pe care i-a amuzat timp de peste patru decenii’, se mentioneaza intr-un comunicat de presa semnat de cele trei fiice ale scriitoarei, Tracy, Tiffany si Rory. Potrivit acestora, Jackie Collins a fost „o veritabila sursa de inspiratie” pentru alte femei’ si „va continua sa traiasca prin intermediul personajelor sale”.

jackie-collins-best-seller

Ea a fost diagnosticata cu cancer in faza avansata la san in urma cu sase ani si jumatate, dar a preferat sa pastreze o totala discretie in legatura cu acest subiect. Chiar si Joan Colllins a marturisit pentru revista ‘People’ ca a aflat de suferinta surorii ei abia cu ‘doua saptamani in urma’.

Jackie Collins este un autor cunoscut si foarte apreciat si in Romania, unde multe dintre titlurile ei au figurat la categoria best-seller, relateaza Agerpres.