Connect with us

Regional

UN Day : Give a Hand, Take a Smile

Ziua Internațională a Organizației Națiunilor Unite -24 octombrie – este sărbătorită și la Craiova.

Published

on

Ziua Internațională a Organizației Națiunilor Unite -24 octombrie –  este sărbătorită și la Craiova, printr-un eveniment multicultural intitulat UN Day : Give a Hand, Take a Smile”. Evenimentul, organizat de Asociația Tineretul ONU – filiala Craiova, va fi găzduit de Casa de Cultură Traian Demetrescu și va începe la ora 12:00. În cadrul acestuia, studenţii internaţionali, aflaţi la studii în Bănie prin intermediul programului ERASMUS, au pregătit o serie de prezentări interactive, ce cuprind informaţii despre contribuţia țărilor la ONU şi în acelaşi timp, despre obiceiurile şi cultura lor, precum şi despre experienţele şi impactul cultural trăite în ţara noastră.

Pe 24 octombrie 1945 a intrat în vigoare Carta ONU, instituind astfel Organizația Națiunilor Unite. Trei ani mai târziu, în 1948, s-a decis ca pe data de 24 octombrie să se sărbătorească Ziua Internațională a Organizației Națiunilor Unite.

În septembrie 2015, 193 de lideri mondiali au adoptat 17 Obiective Globale pentru a pune capăt sărăciei extreme, pentru a combate inegalitatea și nedreptatea și pentru a proteja planeta noastră până în 2030.