Connect with us

Fapt divers

Cum ne recuperam silueta dupa sarbatori?

De cele mai multe ori, relaxarea și excesele culinare de Sărbători ne aduc şi nişte kilograme în plus. Cum revenim la normal?

Published

on

Dieta zilnică trebuie împărţită în trei mese principale şi două gustări de fructe, iar între mese să se consume din abundenţă lichide care hidratează: apă şi ceai neîndulcit. Gustarea de fructe de dimineaţă poate fi formată din fructe mai dulci, cu indice glicemic superior, iar cea de după-amiază din fructe mai acre. De asemenea, mişcarea joacă un rol esenţial în activarea metabolismului şi de aceea măcar activităţile fizice de rutină (mers pe jos, urcat scări, plimbare în parc, bicicletă, role) trebuie practicate.

cura-de-slabire-pentru-o-silueta-perfecta

 

Pentru că femeile sunt cele mai afectate de luarea în greutate în perioada sărbătorilor, iată câteva recomandări: dieta trebuie să conţină alimente uşoare, bogate în nutrienţi şi sărace în grăsimi: carne de peşte, ou fiert, brânză nesărată, salate din legume cu frunze verzi, fructe proaspete şi cantităţi limitate de pâine cu secară. Micul dejun poate fi format din cereale integrale, fructe proaspete şi ceai sau cafea. Gustarea de fructe de dimineaţă poate fi formată din prune uscate, mere, pere, o banană, iar cea de după-amiază din mere sau citrice. Prânzul poate să conţină peşte gătit dietetic (la grătar sau la cuptor), o salată de legume proaspete, câteva linguri de orez integral gătit la abur, un lactat fermentat şi ceai de plante cald. Cina poate să fie o salată cu brânză dulce şi câteva migdale crude şi iaurt.

Succes!