Connect with us

Fapt divers

Carti mai ieftine in 2016

Noul an ne aduce o reducere de patru procente la TVA aplicat la preţurile produselor culturale: cărţi, bilete la spectacole şi concerte, ziare şi reviste.

Published

on

Carte

Începând cu data de 1 ianuarie 2016, TVA la carte, tipărituri, bilete de intrare la spectacole și expoziții scade de la 9% la 5%. Aceeaşi reducere de taxă se aplică pentru cinematografe, muzee, livrările de cărți, manuale, ziare și reviste, precum şi pentru evenimentele sportive și culturale.

Inițiativa reducerii TVA la produsele culturale i-a aparținut fostului ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, cel care, în aprilie 2015, anunța că va depune un amendament în acest sens la proiectul noului Cod fiscal.

În noiembrie 2015, la deschiderea Târgului de carte Gaudeamus, noul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, preciza că instituția pe care o conduce „acordă un loc deosebit cărții, producției de carte, scriitorilor”. El își exprima speranța că măsura reducerii TVA la carte va reprezenta o oportunitate deopotrivă pentru editori și cititori.