Connect with us

Regional

Probe neconforme privind dezinfectanții la Spitalul din Bumbești-Jiu

Anchetatorii au ridicat documente.

Published

on

Spitalul Orășenesc Bumbești-Jiu se află pe lista cu cele 50 de unități medicale din țară unde au fost depistate probe neconforme în urma controalelor referitoare la folosirea dezinfectanților.

Acesta este singurul spital din județul Gorj, care se regăsește pe  listă. Poliţiştii au descins, la sfârşitul săptămânii trecute, la Spitalul din Bumbeşti-Jiu, în cadrul unei acţiuni coordonate de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Anchetatorii au ridicat documente şi au stat de vorbă cu personalul spitalului pe marginea licitaţiilor organizate pentru achiziţia de substanţe dezinfectante de la firma Hexi Pharma.

Ieri, Ministerul Sănătăţii a extins ancheta şi a început să preleveze probe de la toate spitalele din ţară, aşa cum a solicitat, încă de sâmbătă, prim- ministrul.

Tot de ieri, eşantioanele de la cele 50 de spitale cu probleme, din lista publicată de ministerul de resort, au fost trimise la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie, pentru noi analize. În plus, continuă şi ancheta Parchetului General în dosarul dezinfectanţilor folosiţi în spitalele româneşti.