Connect with us

Fapt divers

Reteta zilei: French Toast cu bacon, ou si cascaval

O reteta simpla si delicioasa, cu ingrediente pe care sigur le foloseai deja la sandvisurile calde.

Published

on

Astazi iti prezentam o reteta simpla si delicioasa, cu ingrediente pe care sigur le foloseai deja la sandvisurile calde si pe care n-ai cum s-o ratezi: French Toast cu bacon, ou si cascaval.

Ingrediente pentru un sandvis (1 portie):

  • 1 ou
  • 3 linguri de lapte degresat (1,5% grasime)
  • 1 felie de cascaval
  • 1 felie de bacon (pe care o poti taia si in doua, daca e prea lunga)
  • 2 linguri de unt
  • sirop sau gem de zmeura (optional, pentru ornare)

 

  • Cum se prepara (15 minute)
  • Bati intr-un castron oul cu 3 linguri de lapte degresat. Pentru un sandvis vei folosi un ou, dar cand vrei sa faci mai multe nu trebuie neaparat sa pui cate unul de fiecare. De exemplu, pentru 3 sandvisuri iti vor ajunge si 2 oua. La fel, pentru mixtura din 2 oua este suficient sa pui un sfert (1/4) de ceasca de lapte slab.
  • Topesti untul intr-o tigaie incinsa, la foc potrivit, apoi lasi focul mai mic, dai feliile de paine French Toast rapid prin oul batut, fara sa se inmoaie prea mult, apoi le asezi in tigaie si le lasi sa se rumeneasca pe o parte.
  • Intorci o felie de paine pe partea cealalta si asezi peste ea o felie cascaval si una de bacon. Peste ele pui a doua felie de paine, cu partea rumenita in jos, peste bacon.
  • Cand s-a rumenit pe o parte sandvisul pe care tocmai l-ai facut il intorci si pe partea cealalta si il lasi tot pana capata o culoare aramaie. Astfel te-ai asigurat ca feliile de paine sunt rumenite bine pe toate partile, iar la mijloc se afla cascavalul si baconul, care s-au integrat si ele perfect intr-un sandvis compact si delicios.
  • Tai sandvisul pe diagonala, ca sa scoti la iveala armonia perfecta in care s-au topit ingredientele din interior, si poti decora cu 3-4 picaturi de sirop de zmeura sau o lingurita de gem.
  • Va arata grozav, iar gustul te va surprinde, chiar daca nu obisnuiesti sa pui dulce langa bacon.

Pofta buna!

 

Sursa: ziare.com

ULTIMA ORĂ

International7 ore ago

A doua semifinală a Concursului Eurovision: 15 țări concurează pentru un loc în finală

Concursul Eurovision continuă joi, când are loc cea de-a doua semifinală. 15 ţări vor concura şi în această seară pentru...

National7 ore ago

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare și locale începe mâine

Peste exact o lună, în România vor fi organizate primele alegeri din acest an. Este vorba de cele europarlamentare și...

National7 ore ago

România sărbătorește Ziua Europei și Ziua Independenței la 9 Mai

La 9 Mai, în fiecare an, România marchează atât Ziua Europei, dedicată păcii și unității pe continent, cât și Ziua...

portrait of a brown dog wearing a chain portrait of a brown dog wearing a chain
Regional7 ore ago

Râmnicu Vâlcea: Târg de adopții canine în Parcul Mircea cel Bătrân

Primăria Râmnicu Vâlcea invită iubitorii de animale să participe la un eveniment special dedicat adopției canine, care va avea loc...

Regional8 ore ago

Premiera spectacolului „Caliban și Vrăjitoarea”, la Festivalul Internațional Shakespeare

Teatrul Național „Marin Sorescu” anunță premiera spectacolului „Caliban și Vrăjitoarea” de Mihaela Drăgan, după  „Furtuna” de William Shakespeare. Premiera va...

Regional8 ore ago

Ultimul weekend alături de Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, în Parcul Nicolae Romanescu

Ultimul weekend alături de Albă ca Zăpada și cei Șapte Pitici își așteaptă vizitatorii cu nenumărate activități. Cei care aleg...

Regional8 ore ago

Renovarea și redescoperirea pianinei Carl Hardt, la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova

Instrumentul muzical se afla la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova de mai mulți ani. Acesta a fost restaurat datorită...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON