Connect with us

International

Ziua administrației publice în cadrul Națiunilor Unite

La 23 iunie este marcată Ziua administrației publice pentru a sărbători valoarea și virtutea administrației publice în slujba comunității.

Published

on

La 23 iunie este marcată Ziua administrației publice pentru a sărbători valoarea și virtutea administrației publice în slujba comunității, precum și recunoașterea activității funcționarilor publici și încurajarea tinerilor în urmarea unei cariere în acest domeniu.

Decizia de a se marca la 23 iunie Ziua administrației publice a fost luată de Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluția 57/277 din 20 decembrie 2002. În Rezoluție, ONU a reiterat faptul că un accent special trebuie pus pe schimbul de experiență cu privire la rolul administrației publice în implementarea obiectivelor convenite la nivel internațional, inclusiv a celor cuprinse în Declarația Mileniului.

Cu ocazia marcării acestei zile, Departamentul Națiunilor Unite pentru Afaceri economice și sociale (United Nations Department of Economy and Social Affairs — UNDESA) organizează anual, începând din 2003, o ceremonie de acordare a Premiilor ONU pentru administrația publică, precum și un forum de dezbatere cu scopul de a face cunoscute și de a învăța de la organizații publice din toată lumea care au reușit să aducă îmbunătățiri calității vieții cetățenilor prin servicii publice conținând practici inovatoare.

 

Sursa: Agerpres