Connect with us

Regional

Sprijin pentru femeile abuzate din Dolj

Victimele abuzurilor pot beneficia, în mod gratuit, de suport psihologic, consiliere juridică, dar şi de ajutorul poliţiei.

Published

on

Asociaţia Dezvoltare şi Psihoterapie prin Acţiune, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj, desfăşoară, din luna octombrie a anului trecut, o campanie de suport pentru victimele violenţei domestice.

Prin intermediul acesteia, victimele abuzurilor pot beneficia, în mod gratuit, de suport psihologic, consiliere juridică, dar şi de ajutorul poliţiei. În Craiova există trei centre care pot întinde o mână de ajutor femeilor abuzate. Două aparţin Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, şi anume Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie şi Centrul Maternal „Sfânta Ecaterina“.

Al treilea este Centrul social de urgență pentru persoane fără adăpost „Sfântul Vasile“ din Craiova și aparţine Mitropoliei Olteniei. Statisticile din Europa cu privire la violenţa domestică arată că 30% dintre femeile din UE sunt victime ale violenței domestice. 25% au fost și abuzate sexual. La nivel european, violenţa domestică este considerată una dintre cele mai importante probleme de securitate din Uniunea Europeană.