Connect with us

Sport

CS U Craiova – CFR Cluj (avancronică)

Vineri, 9 decembrie, ora 20.30

Published

on

Două dintre cele mai ofensive echipe, CS U Craiova şi CFR se vor duela într-o partidă care se anunţă a fi foarte interesantă, asta şi datorită poziţionării acestora în lupta pentru podium.

O singură înfrângere au suferit oltenii pe teren propriu în ultimele 16 jocuri disputate în Liga 1 din postura de gazde, 0-1 cu Astra (20 noiembrie 2016), în rest au 13 victorii şi două remize.

CFR Cluj a pierdut doar un joc în ultimele opt deplasări (21 octombrie 2016, Viitorul – CFR 2-1), interval în care a mai înregistrat cinci succese şi două rezultate de egalitate.

Partida din runda a 20-a va fi a opta confruntare directă din campionat, palmaresul precedentelor întâlniri cuprinzând câte două victorii de fiecare parte şi trei rezultate de egalitate.

– Primul meci a avut loc pe 7 decembrie 2014, CFR Cluj – CS U Craiova 0-0. Ardelenii erau antrenaţi la vremea respectivă de Francisc Dican, în timp ce pe banca oaspeţilor se afla cuplul Emil Săndoi – Sorin Cîrţu.

– Întâiul succes din contul Craiovei s-a consemnat în ultima rundă a ediţiei 2014-2015, pe 30 mai, 3-0 pe „Extensiv”, marcatori Bawab – dublă şi Băluţă. Victoria i-a urcat pe „alb-albaştrii” un loc în clasamentul final, până pe 5. CFR avea să termine sezonul pe poziția a treia.

– A urmat întâlnirea din 4 octombrie 2015, CFR – CS U Craiova 1-2. Beleck a deschis scorul la startul reprizei secunde, dar craiovenii, graţie lui Rocha – minutul 79 şi lui Dumitraş – minutul 92, au întors rezultatul, reuşind o victorie spectaculoasă, în urma unui joc de un nivel foarte bun.

– Ardelenii şi-au luat revanşa pe 27 februarie 2016, când s-au impus în Bănie prin golul înscris de Cristi Bud.

– Cea mai mare diferenţă de scor: 26 mai 2016, CFR Cluj – CS U Craiova 4-0 (Camora, Jakolis dublă, Petrucci), rezultat decisiv pentru olteni în ratarea calificării în cupele europene.

– Ultimul duel, cel din runda a 7-a a sezonului curent (10 septembrie 2016), a consemnat pe tabela arenei din Gruia o remiză albă.

La capitolul antrenori, un amănunt statistic interesant constă în faptul că Gigi Mulţescu nu a cunoscut gustul victoriei în faţa feroviarilor ardeleni, acesta izbutind doar cinci remize în 10 jocuri oficiale.

Mediile de vârstă ale celor două loturi: CS U Craiova – 24 ani şi o lună; CFR Cluj – 26 ani şi 3 luni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: lpf.ro