Connect with us

National

Alte 7.733 de cazuri de infectare cu noul coronavirus

Published

on

Alte 7.733 de cazuri de infectare cu noul coronavirus – cel mai mare număr de la debutul pandemiei – au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul COVID-19 a ajuns marți la 258.437, potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, în ultima zi s-a înregistrat cel mai mare număr de decese – 120 -, fiind atins un nou record și în privința pacienților de la terapie intensivă – 974.


Câteva zeci de sindicalişti din Sănătate au protestat, astăzi, în faţa Guvernului, cerând strategii coerente şi condiţii mai bune de muncă, pentru a face faţă crizei Covid. Reprezentanţii Federaţiei Sanitas spun că se confruntă cu probleme legate de lipsa personalului, a materialelor şi fondurilor, iar oamenii sunt epuizaţi.

Ei afirmă, de asemenea, că nu au primit nici banii promişi de autorităţi. Preşedintele SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu:


Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că mulţi cetăţeni nu respectă măsurile de prevenire a infectărilor, iar, în felul acesta, numărul cazurilor şi al deceselor creşte, inclusiv în rândul personalului medical,