Connect with us

CULTURAL

Ziua Internațională a jazz-ului sărbătorită la Craiova (reportaj)

Trupa „Opus 1,61” a fost, de altfel, singura reprezentantă a României

Published

on

30 aprilie este Ziua Internațională a Jazzului, ocazie pentru multiple manifestări ale jazz-iștilor de pretutindeni. Și anul acesta Craiova a participat la acceastă sărbătoare muzicală. Trupa „Opus 1,61” a fost, de altfel, singura reprezentantă a României iar miniconcertul (transmis live) s-a desfășurat în aer liber la Clubul Arhitecților de pe strada Dealul Spirii cu măsurile de distanțare socială obligatorii. Dar să-l lăsăm pe unul dintre protagoniști, Cristi Ciomu, să ne spună mai multe:

Cât despre atmosferă, fotografiile următoare vă vor lămuri oarecum:

Îi puteți recunoaște pe Cornel Popescu (caval), Cristi Ciomu (orgă) și Mircea Suchici (violoncel). Cât despre melodia pe care au cântat-o, intitulată „Omagiu S 13”, aceasta a fost, cum s-a spus mai sus, dedicată creatorului craiovean Silviu Bârsanu care ne-a părăsit pe 9 aprilie anul acesta. Cine dorește s-o audă, o are la îndemână puțin mai jos, la un clic distanță:

Straniu, ultimele acorduri ale melodiei au fost dublate de clopotele de la biserica Mântuleasa care au început să bată exact atunci, în cadrul ceremoniei Prohodului. Uimitoare coincidență…

Mircea Liviu Goga