Connect with us

CULTURAL

Ziua Internațională a jazz-ului sărbătorită la Craiova (reportaj)

Trupa „Opus 1,61” a fost, de altfel, singura reprezentantă a României

Published

on

30 aprilie este Ziua Internațională a Jazzului, ocazie pentru multiple manifestări ale jazz-iștilor de pretutindeni. Și anul acesta Craiova a participat la acceastă sărbătoare muzicală. Trupa „Opus 1,61” a fost, de altfel, singura reprezentantă a României iar miniconcertul (transmis live) s-a desfășurat în aer liber la Clubul Arhitecților de pe strada Dealul Spirii cu măsurile de distanțare socială obligatorii. Dar să-l lăsăm pe unul dintre protagoniști, Cristi Ciomu, să ne spună mai multe:

Cât despre atmosferă, fotografiile următoare vă vor lămuri oarecum:

Îi puteți recunoaște pe Cornel Popescu (caval), Cristi Ciomu (orgă) și Mircea Suchici (violoncel). Cât despre melodia pe care au cântat-o, intitulată „Omagiu S 13”, aceasta a fost, cum s-a spus mai sus, dedicată creatorului craiovean Silviu Bârsanu care ne-a părăsit pe 9 aprilie anul acesta. Cine dorește s-o audă, o are la îndemână puțin mai jos, la un clic distanță:

Straniu, ultimele acorduri ale melodiei au fost dublate de clopotele de la biserica Mântuleasa care au început să bată exact atunci, în cadrul ceremoniei Prohodului. Uimitoare coincidență…

Mircea Liviu Goga

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: