Connect with us

International

Elefanții migratori din China se întorc acasă

Published

on

Aventura elefanților migratori din China a captivat întreaga lume. Ei s-au oprit pentru odihnă, după o călătorie lungă de 15 luni, departe de habitatul lor natural. Autoritățile au mobilizat resurse massive, pentru a monitoriza turma și pentru a ține uriașele animale departe de zonele rezidențiale. Potrivit presei chineze, citată de Digi 24, brigada de pompieri forestieri din Yunnan a declarat că o echipă, formată din opt personae, urmărește elefanții 24 de ore pe zi, atât la sol, cât și din aer, cu drona.

În cea mai recentă actualizare a călătoriei, autoritățile au anunțat că turma de elefanți asiatici sălbatici a ajuns într-o pădure de lângă localitatea rurală Xiyang, în Yunnan, la aproximativ 90 km sud-vest de orașul Kunming. Imaginile surprinse de drone îi arată pe elefanți culcați în pădure, odihnindu-se, după călătoria lor lungă și istovitoare.

Autoritățile chineze încearcă să înțeleagă de ce grupul de 16 elefanți s-a pus în mișcare anul trecut. Potrivit Xinhua, în noiembrie 2020, ei ajunseseră în provincia Yunnan, unde o femelă a născut un pui și au stat pe loc, timp de cinci luni, după care și-au reînceput călătoria, pe 16 aprilie.

O săptămână mai târziu, doi elefanți au părăsit grupul, astfel că au mai rămas 15, în aventura către nord. Grupul pare, acum, să se întoarcă în rezervația din care au plecat.