Connect with us

International

Elefanții migratori din China se întorc acasă

Published

on

Aventura elefanților migratori din China a captivat întreaga lume. Ei s-au oprit pentru odihnă, după o călătorie lungă de 15 luni, departe de habitatul lor natural. Autoritățile au mobilizat resurse massive, pentru a monitoriza turma și pentru a ține uriașele animale departe de zonele rezidențiale. Potrivit presei chineze, citată de Digi 24, brigada de pompieri forestieri din Yunnan a declarat că o echipă, formată din opt personae, urmărește elefanții 24 de ore pe zi, atât la sol, cât și din aer, cu drona.

În cea mai recentă actualizare a călătoriei, autoritățile au anunțat că turma de elefanți asiatici sălbatici a ajuns într-o pădure de lângă localitatea rurală Xiyang, în Yunnan, la aproximativ 90 km sud-vest de orașul Kunming. Imaginile surprinse de drone îi arată pe elefanți culcați în pădure, odihnindu-se, după călătoria lor lungă și istovitoare.

Autoritățile chineze încearcă să înțeleagă de ce grupul de 16 elefanți s-a pus în mișcare anul trecut. Potrivit Xinhua, în noiembrie 2020, ei ajunseseră în provincia Yunnan, unde o femelă a născut un pui și au stat pe loc, timp de cinci luni, după care și-au reînceput călătoria, pe 16 aprilie.

O săptămână mai târziu, doi elefanți au părăsit grupul, astfel că au mai rămas 15, în aventura către nord. Grupul pare, acum, să se întoarcă în rezervația din care au plecat.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: