DE ACTUALITATE

A fost constituită Filiala Oltenia a Asociației Pedagogilor Creștini din România

Universitatea din Craiova a găzduit astăzi dezbaterea cu tema Interculturalitate și interconfesionalism în Oltenia, manifestare organizată de Facultatea de Litere și Asociația Pedagogilor Creștini din România, prefațând astfel aniversarea Zilei Minorităților din România, din data de 18 decembrie.

Întâlnirea a fost un bun prilej de cunoaștere în vederea unor colaborări viitoare a participanților, reprezentanți ai principalelor culte creștine din Oltenia – Biserica Ortodoxă, Biserica Adventistă, Biserica Baptistă, Biserica Penticostală Filadelfia, ai mediului academic și preuniversitar precum și ai Comunității Elene Craiova, iar dezbaterea despre relaţia Biserică – Şcoală şi unitatea idealului educaţional a reunit cadre didactice de la Facultatea de Litere, Facultatea de Teologie, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, Facultatea de Drept, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj, profesori din mediul preuniversitar.

Cu acest prilej, în prezența preşedintelui fondator, prof. univ. emerit dr. Laurenţiu Şoitu, a fost constituită Filiala Oltenia a Asociației Pedagogilor Creștini din România.

 

Evenimentul a fost onorat de prezența IPS acad. dr. IRINEU, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei care aprimit  titlul de  MEMBRU DE ONOARE al Asociației Pedagogilor Creștini din România.

 

%d blogeri au apreciat: