Connect with us

Regional

A fost emisă autorizația de construire pentru reabilitarea clădirii Colegiului Național Carol I

Published

on

Primăria Craiova a emis luni, 5 decembrie, autorizația de construire pentru lucrările de reabilitare a clădirii Colegiului Național Carol I.

Potrivit unui comunicat, primarul municipiului Craiova, Lia-Olguța Vasilescu a convocat o comisie de analiză formată din reprezentanți ai ISU Oltenia, CNI, Comisiei Naționale a Monumentelor de For Public și ai proiectantului, pentru a se debloca situația privitoare la proiectul de reabilitare a clădirii Colegiului Național Carol I, iar în urma discuțiilor a fost semnată autorizația de construire pentru proiectul „Reabilitare și consolidare corp central Colegiul Național Carol I și Opera Română Craiova”.

Intervențiile de restaurare cuprind zona interioară, sala de spectacole și fațadele Colegiului Național Carol I și ale Operei Române Craiova.

Se va lucra la suprastructura clădirii, la instalațiile termice, de ventilare și climatizare, instalațiile sanitare și de gaze, instalațiile electrice, refacerea pereților interior și exterior etc. Colegiul va fi dotat cu mobilier nou, atât pentru sălile de clasă, laboratoare cât și pentru sălile dedicate personalului didactic.

Lucrările de bază vor fi cele de restaurare, reabilitare și consolidare. Astfel, se vor restaura zonele interioare, cu păstrarea coridoarelor, picturilor și a casei scării monumentale.

Cromatica noii tâmplării va fi aceeași cu cea a tâmplăriei inițiale, iar elementele ornamentale ale cupolelor se vor restaura complet.

În sălile ce aparțin Operei Române, se vor efectua lucrări în spiritul epocii și lucrări de consolidare a pereților. De asemenea, se va restaura întreaga tocărie, se vor înlocui elementele degradate care nu mai pot fi salvate cu unele asemănătoare și din aceeași esență, se va schimba feroneria, se vor restaura grilajele metalice, iar geamurile vor fi înlocuite.

Opera Română va avea noi spații de depozitare. Se vor moderniza iluminatul și partea mecanică a scenei, iar sala de spectacole va dispune de un sistem modern de ventilare și climatizare. Se vor efectua și lucrări de îmbunătățire a acusticii sălii de spectacole a Operei Române Craiova, fosa va fi extinsă și vor fi înlocuite toate instalațiile termice, sanitare și de gaze, dar și cele care țin de alimentarea cu apă rece și apă caldă sau de combatere a incendiilor.

%d blogeri au apreciat: