Connect with us

National

A fost finalizată operaţiunea de recuperare a oilor moarte din nava Queen Hind

A început pe 28 februarie

Published

on

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor informează că astăzi a fost finalizată operaţiunea de recuperare a oilor moarte din nava Queen Hind.

În cadrul acţiunii au fost extrase din epava navei 14.230 de cadavre. În primele zile după eşuarea ambarcaţiuni au fost recuperate 252 de oi şi 173 de cadavre. Dintre animalele salvate, 180 au supravieţuit şi au fost tranferate la un adăpost din localitatea Burias, judeţul Ilfov.

Medicii veterinari din cadrul DSVSA Constanţa şi DSVSA Tulcea au supravegheat operaţiunea din acvatoriul portului Midia desfăşurată de către reprezentanţii firmei Grup Servicii Petroliere, coordonată de Instituţia Prefectului Constanţa la care au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Agenţiei de Protecţia Mediului, Administraţia Bazinală de Apa Dobrogea Litoral, Poliţia Română.

Cadavrele de animale, împreună cu resturile de SNCU (subproduse nedestinate consumului uman), de fân şi de furaje grosiere s-au descărcat manual şi mecanizat de către personalul specializat în astfel de lucrări, de pe fiecare nivel al navei, precum şi din fiecare compartiment. Materialul a fost manipulat şi colectat în saci din material impremeabil şi introdus în containere închise etanş, care la rândul lor au fost încărcate cu ajutorul unei macarale în mijlocul de transport autorizat sanitar-veterinar şi dirijate la o unitate de neutralizare SNCU, în vederea incinerării.

A fost inventariat numărul de capete de animale, precum şi crotaliile de identificare, fiind întocmit un registru de evidenţă a transporturilor de SNCU. Mijloacele de transport a SNCU au fost autorizate sanitar veterinar, dezinfectate după fiecare transport de către unitatea de neutralizare din judeţul Tulcea.

Acţiunea de incinerare a cadavrelor de oi din nava eşuată în portul Midia a început în data de 28 februarie şi se va încheia în cursul zilei de astăzi.

Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

ASCULTA LIVE

%d blogeri au apreciat: