Connect with us

Regional

A fost lansată aplicația ROeID

Published

on

Craiovenii au posibilitatea, de astăzi, să se autentifice în toate platformele digitale pe care statul român le administrează, dar și să se conecteze la alte platforme digitale guvernamentale din întreaga Uniune Europeană.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), au lansat aplicația mobilă ROeID, care oferă o modalitate nouă de gestionare a conturilor pentru serviciile publice, toate serviciile digitale fiind accesibile printr-un singur login.

Practic, ROeID asigură identitatea digitală a tuturor cetățenilor României, facilitându-le autentificarea în toate platformele digitale pe care statul român le administrează, dar și conectarea la alte platforme digitale guvernamentale din întreaga Uniune Europeană. O imagine a cărții de identitate, un selfie și un video scurt sunt pașii necesari pentru crearea contului ROeID. Primăria Municipiului Craiova se află printre primele cinci municipii din țară al cărui portal de servicii electronice este înrolat în platforma ROeID.

Portalul de servicii electronice, eportal.primariacraiova.ro, este unul din rezultatele proiectului A.R.C.A. – Accesibilitatea procedurilor administrative prin Reducerea birocrației si digitizare pentru Cetățenii BĂNIEI, implementat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, finanţat din Fondul Social European (FSE) și este un instrument electronic, pus la dispoziția cetățenilor pentru a facilita depunerea de petiții și solicitări online pentru emiterea actelor administrative. Portalul funcționează ca un ghișeu virtual, în cadrul căruia întreaga procedură se realizează online, de la depunerea solicitării până la eliberarea documentului, electronic, validat prin semnătură electronică.