Connect with us

National

A fost promulgată Legea prevenirii

Legea prevenirii, inițiată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a fost promulgată de Președintele României.

Published

on

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) informează că președintele Klaus Iohannis a promulgat  Legea prevenirii, inițiată de Minister și adoptată în Parlamentul României.

Următoarea etapă în aplicarea Legii prevenirii este dezvoltarea, de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a portalului dedicat informării publice, pe care autoritățile cu atribuții de control, constatare și sancționare a contravențiilor au obligația să elaboreze și să difuzeze materiale documentare și ghiduri. De asemenea, aceste autorități au obligația să aloce, pe pagina de internet proprie, secțiuni special dedicate informării publice, care vor cuprinde drepturile și obligațiile persoanelor care sunt supuse activităților de control, precum și atribuțiile autorităților care constată contravențiile și aplică sancțiunile. 

Contravențiile și modelul planului de remediere care se anexează procesului-verbal de constatare a contravenției şi de aplicare a sancțiunii, se stabilesc prin Hotărâre a Guvernului, care este inițiată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. MMACA lucrează, în această perioadă, la proiectul de Hotărâre de Guvern, care va fi supusă  spre adoptare de către Executiv în termen de 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I a Legii prevenirii.

Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

ASCULTA LIVE

%d blogeri au apreciat: