Connect with us

Regional

A fost semnat un nou contract pentru extinderea conductei de aducțiune Isvarna – Craiova

Published

on

Compania de Apă Oltenia S.A. a semnat, astăzi, 15.06.2021, un nou contract de execuție lucrări în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”. Este vorba despre DJ-CL-20 – Extindere conductă aducţiune Isvarna – Craiova fir II, Tronson IV, al cincilea din cele șase contracte în care a fost împărțită această investiție. Lucrările prevăzute în contractul DJ-CL-20 se vor desfășura în localitățile Țânțăreni (județul Gorj), Filiași și Brădești (județul Dolj).

DJ-CL-20 Extindere conductă aducţiune Isvarna – Craiova fir II, Tronson IV, a fost adjudecat la valoarea de 94.647.646,82 Lei (fără TVA) și prevede execuția rețelei noi pe o lungime de 24,6 km.

Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 117 milioane de euro, o investiție strategică nu numai pentru Craiova, ci și pentru întreg județul Dolj, dar și pentru Gorj, este varianta prin care, la finalul lucrărilor, va fi asigurată apă potabilă de munte, de cea mai bună calitate în toată Craiova, și în alte 6 localități din Dolj, precum și în Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana și Țânțăreni din județul Gorj. Investiția presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri și pentru un bun control, a fost împărțită în 6 contracte de lucrări. “Coridorul” pe unde va trece Firul II de aducțiune Izvarna – Craiova înseamnă o suprafață totală de peste 215 hectare, suprafață care a fost trecută în proprietatea publică a Județului Dolj.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: