Connect with us

National

A înflorit laleaua de Cazane!

Published

on

Laleaua de Cazane crește doar în zona Clisurii Dunării și poate fi văzută timp de o lună, în rezervația naturală Parcul Național Porțile de Fier.

”Simbol al Clisurii, laleaua de Cazane sau laleaua bănățeană atrage, în fiecare primăvară, sute de turişti dornici să-i admire frumusețea în sălbăticia stâncoasă a cazanelor Dunării. Florile lalelei bănăţene sunt exclusiv de culoare galbenă și fără miros. Planta înflorește la începutul lunii aprilie și poate fi observată înflorită până la începutul lunii mai, dar numai de la bordul ambarcațiunilor de pe Dunăre. Laleaua de Cazane este o specie strict protejată și unicat în lume, crește pe versanții abrupți ai masivului Ciucaru Mare, în zona Cazanelor și, datorită protecției, se află în stare de conservare favorabilă”, explică specialiștii Romsilva.

Laleaua de Cazane a fost descoperită de botanistul Vincze Borbas, în anul 1882. În prezent, floarea este monitorizată de specialiști. Aceștia au constatat că, în ultimii ani, floarea și-a extins arealul, iar numărul lalelelor sălbatice a crescut la peste 8.000 de exemplare.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: