Connect with us

Evenimente

A murit Corneliu Vadim Tudor

Din cauza unor afecțiuni cardiace

Published

on

Corneliu Vadim Tudor a murit luni seară, în jurul orei 18.30.

Luni după-amiază, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a fost transportat de urgență la spital din cauza unor afecțiuni cardiace Politicianul a fost internat la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei.
Corneliu Vadim Tudor (născut pe 28 noiembrie 1949 la Bucureşti) a fost fondatorul Partidului România Mare şi membru al Parlamentului European.

Fondatorul PRM Corneliu Vadim Tudor, în vârstă de 65 de ani, a murit, luni, în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău.

 

Starea lui Corneliu Vadim Tudor s-a agravat după ce a fost internat, luni dimineaţă, la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, a suferit un infarct şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale. La câteva ore după intervenţia chirurgicală, Corneliu Vadim Tudor a decedat, potrivit unor surse medicale.

Fostul senator Marius Marinescu a confirmat decesul lui Corneliu Vadim Tudor.

Fondatorul PRM postase pe pagina sa de Facebook, în urmă cu câteva ore, un text despre un concert la care a asistat în weekend.

Fostul europarlamentar Corneliu Vadim Tudor a mai fost internat, în martie 2013, la secţia de cardiologie a Spitalului Militar din Capitală.

Corneliu Vadim Tudor (28 noiembrie 1949, București -14 septembrie 2015, București)   a fost un scriitor, politician și jurnalist român, care a deținut funcțiile de senator și europarlamentar. A fondat Partidul România Mare. A fost discipolul scriitorului Eugen Barbu.  Este cunoscut prin izbucnirile sale temperamentale cu caracter necivilizat, naționalist și xenofob, combinate cu retorica sa de politică dură, atacuri la persoană (în publicațiile sale) și în aparițiile sale pe scena publică.

A urmat cursurile Colegiului Național „Sfântul Sava”din București,    pe care le-a absolvit în 1967. În 1971 a obținut licența la Facultatea de Filosofie a Universității din București, cu o teză despre sociologia religiei. Între 1978-1979 a beneficiat de bursa premiului internațional Herder, care fusese acordată magistrului său, scriitorul Eugen Barbu; studii de istorie la Viena.

Corneliu Vadim Tudor este fondatorul Partidului România Mare.

Vadim Tudor a publicat 32 de cărți, din care volume de poezie și publicistică, unele editate și în franceză, engleză și arabă, și a scris piese de teatru.

1977: Poezii, Editura Eminescu

1977: Epistole vieneze, Ed. Eminescu

1979: Poeme de dragoste, ură și speranță, Ed. Eminescu

1981: Idealuri, Ed. Eminescu

1983: Saturnalii, Ed. Albatros

1983: Istorie și civilizație– Ed. Eminescu

1983: Mîndria de a fi români– Ed. sport-turism

1986: Miracole, Ed. Albatros,

1986: Carte românească de învățătură, Ed. Fundației România Mare

1990, 1991 și 1992: Jurnal de vacanță,

1996: Poems, Ed. Fundației România Mare & Editura Aggi, Torino

1998: Piesele de teatru radiofonic:

Colindul puiului de cerb, 1968,

Secerișul de iarnă, 1976

Domnul Tudor din Vladimiri, 1977

Adevărul la puterea I-a, 1977

Toată lumea știe fotbal (premieră în decembrie 1989 la teatrul Constantin Tănase)

Europa Creștină, 2010

Artificii, 2010

Este co-autor, împreună cu Sergiu Nicolaescu,  al scenariului filmului Triunghiul Morții, în regia celui de al doilea.

 

 

 

 

Sursa: ziare.com/mediafax/ wikipedia