Connect with us

Sport

A murit Franz Beckenbauer, unul dintre cei mai mari fotbalişti şi antrenori ai Germaniei

Published

on

Franz Beckenbauer, unul dintre cei mai mari fotbalişti şi antrenori ai Germaniei, s-a stins din viaţă, luni, 8 ianuarie.

Franz Beckenbauer, campion mondial în 1974, avea 78 de ani. Fost fundaş central legendar, considerat unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din toate timpurile, el a jucat pentru Germania de 103 ori, între 1965 şi 1977. Franz Beckenbauer a condus naţionala Germaniei la titlu, şi în 1990, de data aceasta ca antrenor.

Marele sportiv german avea probleme grave de sănătate. El nu a mai apărut în public, iar starea sa de sănătate s-a deteriorate, în ultimul timp.

Legendă la Bayern Munchen, Franz Beckenbauer a jucat şi la Hamburg şi New York Cosmos şi a câştigat, de două ori, Balonul de Aur, în 1972 şi 1976. După ce s-a retras ca jucător, ”Kaiser Franz” a devenit antrenor al echipei Germaniei de Vest, înainte de a-şi încheia cei şase ani pe bancă, după titlul mondial din 1990, în Italia.

La întoarcerea la Bayern Munchen, unde a preluat conducerea primei echipe, în 1994 şi din nou în 1996, Franz Beckenbauer s-a impus ca unul dintre managerii emblematici ai clubului. Preşedinte al Consiliului de Supraveghere, până în 2009, legendarul fost mijlocaş central a rămas preşedinte de onoare al clubului din Munchen, până la moartea sa.