Connect with us

Fapt divers

A murit nepotul lui Nicolae Ceaușescu!

Luna aceasta, Emil Bărbulescu ar fi împlinit 58 de ani.

Published

on

Emil Bărbulescu, nepotul lui Nicolae Ceaușescu, a decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică în locuința sa din Scornicești.

Emil Bărbulescu, fiul Elenei Bărbulescu (sora lui Nicolae Ceauşescu) a fost căpitan de miliţie şi adjunct al şefului Miliţiei Judeţene. În timpul Revoluţiei a fost arestat, fiind eliberat în vara lui 1990. Bărbulescu locuia în Scorniceşti, în apropierea casei natale a lui Nicolae Ceauşescu, pe care o deschisese pentru public.
„Am deschis casa natală a unchiului meu pentru vizitatori, pentru ca ei să nu mai privească de peste gard, dar şi pentru a le da o şansă să cunoască şi să înţeleagă mai bine istoria noastră recentă”, declara în 2008 Emil Bărbulescu.

 

Luna aceasta, Emil Bărbulescu ar fi împlinit 58 de ani. Înmormântarea va avea loc marţi, la ora 12.00, în cimitirul din Scorniceşti.

 

Singurul băiat al cuplului Elena şi Vasile (Lică) Bărbulescu, Emil era un „răsfăţat“. Revoluţia din 1989 l-a prins adjunct al comandantului Poliţiei Judeţene, după ce anterior ocupase funcţia de şef de post la Scorniceşti. Deşi cu un potenţial real, spun cei care în acei ani s-au aflat în preajma familiei Bărbulescu, Emil s-a dovedit un aventurier, lucru care îi dădea, deseori, mamei sale motive de mâhnire.

Conducea o maşină roşie, sport, o senzaţie la acea vreme, iar în calitate de şef al clubului FC Scorniceşti, spre finele deceniului ’80-’90, a avut mână liberă să aducă jucători, antrenori, preşedinţi, banii, mulţi dintre ei negri, de la CAP-ul fruntaş pe ţară, curgând.
După 1989 a stat vreme de aproape opt luni în puşcărie, după care a intervenit declinul. În 2011 a lansat primul volum „Nicolae Ceauşescu a fost unchiul meu – Noi cei care am trădat”, volum care şi astăzi poate fi achiziţionat de cei care vizitează casa memorială Nicolae Ceauşescu din Scorniceşti, volum în care Emil Bărbulescu exprima ideea că, de fapt, conducătorii de astăzi nu au nici cel mai mic interes să se ştie adevărul despre cele întâmplate în 1989.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Surse: evenimentdeolt.ro/ adevarul.ro