Connect with us

National

A utoritățile explică, în scurte clipuri video demonstrative, felul în care se formează un set de testare rapidă pentru depistarea coronavirusului

Published

on

În România, autoritățile explică, în scurte clipuri video demonstrative, felul în care se formează un set de testare rapidă pentru depistarea coronavirusului, pe bază de salivă și modul în care se folosesc efectiv.

Este vorba de testele care vor fi utilizate pentru copii și cadrele didactice, de două ori pe săptămână în școli sau acasă, înainte de cursuri. Miniștrii sănătății și educației au arătat detaliat pașii care trebuie urmați.

De asemenea, cum se citesc rezultatele și au subliniat din nou că este vorba de proceduri foarte simple, dar extrem de importante pentru care este nevoie de implicarea tuturor. Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Clipurile demonstrative sunt postate pe internet pe paginile de Facebook ale Ministerelor Educației și Sănătății. Prima tranșă de teste a ajuns deja în școli, iar joi ar putea fi prima zi în care se vor folosi când elevii și preșcolarii se întorc la cursuri, cu prezență fizică în localitățile cu incidență COVID-19 sub trei cazuri la mia de locuitori, dar și acolo unde se depășește acest prag, dacă rata de vaccinare a personalului din școli este de cel puțin 60%.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: