DE ACTUALITATE

Acad. Eugen Simion – invitatul Întâlnirilor SPECTactor

Luna noiembrie îl aduce ca invitat al Întâlnirilor SPECTactor, organizate de Teatrul Naţional Craiova, pe acad. Eugen Simion, care va conferenţia duminică, 8 noiembrie 2015, de la ora 11,00, în Sala “Ion D. Sîrbu”. Tema aleasă de reputatul critic literar este “Despre identitatea românească”. Cu acest prilej, acad. Eugen Simion va lansa volumul „Cioran, o mitologie a nedesăvârșirilor”.

coperta

„Cioran este încă de la debutul lui «un caz» pentru critica literara românească și, în genere, pentru opinia publică, mereu șocată de părerile sale față de modul nostru de a fi și față de valorile în care noi, românii, ne regăsim în ceea ce ne pare a fi esențial pentru identitatea și pentru puterea noastră de creație. Va rămâne multă vreme, cred, un caz pentru criticii literari, pentru filosofii, moraliștii și politologii din generațiile ce vor urma, seduși, poate, și ei de nedesăvârșirile acestui moralist, atât de inspirate în scriitura sa, încât ele sunt seducătoare la lectură. Devenind scriitor moralist, Iov postmodern a știut să-și valorifice suferințele într-o utopie neagră în care, fapt curios, strălucesc intens luminile apocalipsului.“ – scrie acad. Eugen Simion.

Moderatorul întânirii de duminică, 8 noeimbrie, al „Întâlnirilor SpectActor”, este, ca de obicei, scriitorul Nicolae Coande.

%d blogeri au apreciat: