Connect with us

Evenimente

Acces mai uşor la medicamentele gratuite şi compensate (audio)

Erau nevoiţi să aştepte chiar şi trei luni!

Published

on

Persoanele care suferă de afecţiuni grave vor avea acces mai uşor la medicamentele gratuite şi compensate, după eliminarea unei verigi administrative. Comisiile de experţi din Casele Judeţene şi din Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, care decid, acum, în privinţa tratamentului solicitat de unii pacienţi cu boli cronice, vor fi desfiinţate de la 1 martie.

Vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Oncologie Medicală din România, Florin Băcanu exclude riscul ca medicii să prescrie abuziv medicamente, pentru că vor fi controlaţi:


Şi reprezentanţii pacienţilor consideră măsura bine-venită. Desfiinţarea comisiilor de specialitate ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate va creşte accesul bolnavilor la tratamente complexe şi scumpe – este de părere preşedintele unei asociaţii de profil, Rozalina Lepădatu.

Ea spune că, până acum, oamenii erau nevoiţi să aştepte chiar şi trei luni pentru a li se aproba dosarul şi a-şi primi medicaţia prescrisă de medic.


Până acum, în sarcina comisiilor de experţi ai CNAS intra aprobarea tratamentelor speciale pentru afecţiunile oncologice, bolile rare, cele reumatice, hepatita cronică de tip B şi C, infertilitatea şi obezitatea.