DE ACTUALITATE

Accident de muncă la Mina Uricani (foto)

UPDATE 12,30: Tone de moloz s-au prăbuşit, astăzi, peste muncitorii surprinşi de surparea unui turn cu schip la suprafaţa exploatării miniere Uricani, din Valea Jiului, victimele aflându-se într-o autobasculantă care lucra la ecologizarea minei.

La faţa locului acţionează echipe de salvare ale pompierilor militari din Petroşani şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Hunedoara.

„Tone de moloz s-au prăbuşit peste o autobasculantă în care se aflau trei muncitori care lucrau la ecologizarea minei. Unul dintre ei a reuşit să se salveze, în timp ce alţi doi oameni au fost surprinşi sub dărâmături. În cel mai scurt timp, au ajuns la locul surpării echipaje de pompieri ale Detaşamentului Petroşani specializate în misiuni de salvare şi ajutor medical şi echipe ale SAJ Petroşani”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda.

Echipele de salvare intervin pentru tăierea şi îndepărtarea elementelor rezultate ca urmare a prăbuşirii turnului din ciment, înalt de câteva etaje.

„Concomitent, cu buldozere şi excavatoare aflate în dotarea Exploatării miniere şi a Primăriei Uricani, sunt efectuate acţiuni de îndepărtare a materialelor de construcţie. Întreaga operaţiune se desfăşoară cu respectarea tuturor normelor şi principiilor de protejare a salvatorilor”, a precizat Anemona Doda.

Liderul Sindicatului „Huila”, de la Societatea de Închideri Mine Valea Jiului, Laszlo Domokos, a declarat, pentru AGERPRES, că turnul cu schip de la Mina Uricani urma să fie dărâmat în cursul zilei de joi, în cadrul programului de ecologizare a exploatării.

El a explicat că firma specializată în demolări efectuase deja perforările necesare pentru detonarea construcţiei, doi dintre oamenii care lucrau acolo fiind surprinşi de prăbuşirea turnului cu schip.

Turnul cu schip era folosit în procesul de extracţie al cărbunelui la exploatările miniere.

Mina Uricani se află în proces de ecologizare, activitatea în subteran fiind oprită total de la începutul acestui an. De la 1 ianuarie, la suprafaţă au început lucrările de demolare a construcţiilor existente şi cele de ecologizare a terenurilor rămase libere, toate aceste operaţiuni fiind prevăzute să se încheie până la sfârşitul anului.

AGERPRES

UPDATE 11,45: Două persoane au fost prinse sub dărâmături la exploatarea minieră Uricani, din Valea Jiului, după ce un turn din ciment, care urma să fie dărâmat, s-a prăbuşit, miercuri, peste ele.

Potrivit primelor date, accidentul a avut loc la suprafaţă, în timpul operaţiunilor de pregătire pentru detonare a turnului cu schip, o construcţie din beton înaltă de câteva etaje.

„Turnul urma să fie pus la pământ, prin detonare, în cursul zilei de joi. Din primele informaţii, în cursul dimineţii de miercuri, un muncitor care lucra pe un excavator cu picamer, a săpat la baza turnului, iar construcţia s-a prăbuşit”, a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, Adrian Bozdog.

Știrea inițială: Un accident de muncă a avut loc la Mina Uricani, cu puțin timp în urmă. Din informațiile pe care le avem la această oră, două persoane sunt prinse sub dărâmături la suprafață, nu în subteran, într-un camion peste care s-a dărâmat un turn.

Sursa: 360 HD

%d blogeri au apreciat: