Connect with us

International

Acord privind coordonarea măsurilor de restricționare a liberei circulații în UE adoptate în contextul pandemiei de COVID-19

Published

on

În urma propunerii Comisiei Europene din 4 septembrie 2020, miniștrii UE au ajuns, astăzi, la un acord care va oferi mai multă claritate și previzibilitate cu privire la măsurile de restricționare a liberei circulații adoptate ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Toate informațiile cu privire la călătoriile în UE vor fi disponibile pe platforma „Re-open EU” („Să redeschidem UE”), care va conține, de asemenea, un link către harta comună, cu coduri de culori comune, bazată pe criterii comune, publicată periodic de către Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor.

În ceea ce privește restricțiile privind libera circulație, statele membre ar trebui să furnizeze informații clare, cuprinzătoare și în timp util, inclusiv cu privire la orice cerințe conexe (de exemplu, un rezultat negativ la testul pentru depistarea infecției cu COVID-19 sau completarea formularului de localizare a pasagerilor), precum și cu privire la măsurile aplicate călătorilor care sosesc din zone cu risc mai ridicat, cât mai devreme posibil înainte de intrarea în vigoare a noilor măsuri. Ca regulă generală, aceste informații ar trebui publicate cu 24 de ore înainte de intrarea în vigoare a măsurilor, ținând seama de faptul că este necesară o anumită flexibilitate în ceea ce privește urgențele epidemiologice. Aceste informații vor fi puse la dispoziție, de asemenea, pe platforma web „Re-open EU”.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: