Connect with us

Regional

Actiune de plantare in Olt

Consiliul Judeţean Olt organizează, astazi, 2 aprilie, o acţiune de plantare de copaci în zona ariei protejate Pădurea Seaca- Optăşani.

Published

on

Consiliul Judeţean Olt organizează, astazi, 2 aprilie, o acţiune de plantare de copaci în zona ariei protejate Pădurea Seaca- Optăşani. Acţiune este organizată în cadrul Proiectului „Conservarea biodiversităţii în judeţul Olt”, de Consiliul Judeţean Olt în parteneriat cu Asociaţia “Gândeşte Verde” şi Direcţia Silvică Olt  si se desfasoara sub sloganul “Pădurea, aurul verde al planetei”. Activitatea isi propune informarea şi conştientizarea rolulului pădurii şi al conservării florei şi faunei din ariile protejate constituite în cadrul Reţelei Natura 2000.

În cadrul evenimentului se va realiza o acţiune de plantare de puiet de gârniţă pe teritoriul ariei protejate, dupa cum a declarat la Radio Oltenia Craiova, Matei Catalin, Directorul Directiei Silvice Olt.

 

O astfel de actiune are loc astazi si in judetul Dolj. Agentia pentru Protectia Mediului Dolj si Radio Oltenia Craiova organizeaza o campanie de impaduririe la Zăval.