Connect with us

Regional

Actorii craioveni joacă la Chișinău

Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova aparticipă la ”Reuniunea Teatrelor Naționale Românești”.

Published

on

Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova a fost invitat să participe la ”Reuniunea Teatrelor Naționale Românești”, ediția a II-a, găzduită de Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău, până pe data de 21 septembrie2016. Evenimentul organizat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău se află sub egida Institutului Cultural Român, a Ministerului Culturii din Republica Moldova și a Ministerului Culturii din România. Publicul va avea ocazia să urmărească nouă reprezentații ale teatrelor naționale, cinci dintre acestea fiind din România: Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București, Teatrul Național Cluj-Napoca. La acest eveniment care aduce în Chișinău producții teatrale în limba română, Teatrul Național din Craiova va participa cu trei spectacole.

Pe 20 septembrie, începând cu ora 17:00, Naționalul craiovean va prezenta spectacolul „Profu’ de religie”, de Mihaela Michailov, în regia lui Bobi Pricop. Din distribuţie fac parte actorii Catalin Vieru, Marian Politic, Raluca Păun, Romanița Ionescu și Dragoș Măceșanu.

În aceeași seară de 20 septembrie,la ora 19:00, actorii din Bănie prezintă „Pescărușul”, de A.P. Cehov, în regia lui Yiannis Paraskevopoulos, cu o distribuție de excepție: Cerasela Iosifescu, Iulia Colan, Sorin Leoveanu, Vlad Udrescu, Valentin Mihali, Iulia Lazăr, Adrian Andone, Anca Dinu, Dragoş Maceşanu, Eugen Titu, Cătălin Vieru.

Pe 21 septembrie, începând cu ora 17:00, publicul moldovean îi va vedea pe Geni Macsim, Corina Druc, Marian Politic, Dragoș Măceșanu, Raluca Păun și Ștefan Mireai în spectacolul „Occident Express”, de Matei Vișniec, în regia lui Alexandru Boureanu. Dramaturgul român Matei Vişniec a scris „Occident Express”, special pentru acest proiect, iar piesa vorbeşte despre tren ca o parte importantă în istoria poporului nostru în ultimul secol.

%d blogeri au apreciat: