Connect with us

Fapt divers

Actorul Gérard Depardieu își vinde colecția de artă

Published

on

Aproape 250 de lucrări, sculpturi, picturi și desene, din colecția de artă a actorului francez Gérard Depardieu, vor fi licitate la Hôtel Drouot din Paris. Cuprinzând lucrări semnate de Auguste Rodin, Hans Hartung și Eugène Leroy, colecția dezvăluie pasiunea surprinzătoare a vedetei pentru mișcările artistice din secolul XX.
Întrega colecţie este estimată între 3 și 5 milioane de euro. Printre lucrările puse în vânzare, se numără ”L’homme qui marche” de Germaine Richier, (500.000-800.000 de euro), trei sculpturi de Rodin și o lucrare, din 1971, a lui Hartung (50.000-80.000 euro). Printre surprizele catalogului, se numără un grup de 23 de pânze de Leroy și lucrări ale lui Henri Michaux, dar și ”Bleu léger aux tâches lourdes” de Olivier Debré, din 1965.

În ceea ce privește motivele acestei vânzări, în presa franceză, circulă diverse ipoteze: Gérard Depardieu are 74 de ani și a suferit o intervenție chirurgicală de bypass cvintuplu, aşa cum a mărturisit el însuși. De asemenea, este foarte posibil ca situația juridică, în care se află artistul, să joace un rol important, din 2020, actorul fiind cercetat pentru un presupus viol și agresiune sexuală asupra actriței Charlotte Arnould.

Potrivit ziarului «Le Figaro», colecția de artă reflectă personalitatea impulsivă și excesivă a lui Depardieu. ”Gérard Depardieu este un iubitor de artă atipic, care a refuzat să își atârne picturile pe pereți, preferând să le îngrămădească pe podea, uneori chiar cu fața în jos, pentru a conferi locuinţei sale private, de pe rue du Cherche-Midi, în elegantul arondisment VI al Parisului, o atmosferă boemă”, scrie ziarul. „În casa lui domnea o confuzie veselă și organizată. Obiectele sale preferate au fost acumulate liber și cu mult entuziasm. La fel ca firea lui, pe cât de impulsivă și excesivă, pe atât de sensibilă, un monstru sacru al cinematografiei, care nu s-a putut abține să nu cadă în excese și care acum este implicat în cauze legale. Colecția lui Depardieu este reflexia lui, a actorului prolific, aproape bulimic, care a interpretat atât de multe roluri, în aproape 200 de filme”, adaugă publicaţia.

În ultimele luni, un alt mare actor francez, Alain Delon, și-a vândut colecția de artă, cu peste 8 milioane de euro.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON