DE ACTUALITATE

Acuzații de dopaj la nivel înalt!

Gazzetta dello Sport scrie că hackerii ruși au spart site-ul Agenției Mondiale Antidoping și ar fi accesat o bază de date secretă, în care ar exista dovezi că sportive din SUA, precum surorile Serena și Venus Williams sau gimnasta Simone Biles, s-ar fi dopat și ar fi protejate de forul internațional! WADA a confirmat că baza de date medicale a forului internațional a fost spartă de un grup de de hakeri ruși, care ar face parte dintr-o rețea de spionaj cibernetic. Hackerii ar fi pus mâna și pe date privind testele antidoping și ar fi intrat în baza de date în care se află detalii despre sportivii care au excepție de la a folosi anumite tipuri de medicamente în timpul concursurilor! „WADA regretă profundă această situație și este foarte conștientă de amenințarea pe care o reprezintă pentru sportivii ale căror informații confidențiale au fost divulgate prin acest act criminal”, a declarat Olivier Niggli, directorul general al Agenției Mondiale Antidoping, conform site-ului lor oficial.

simone-biles

Simone Biles, gimnasta din SUA, a reacționat pe contul său de Facebook, după ce a fost acuzată de hackerii ruși că ar fi folosit substanțe interzise: „Am ADHD (nr. tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție) și am luat medicamente pentru asta încă de când eram copil. Vă rog să știți că eu cred în sportul curat, mereu am urmat regulile și voi continua să fac asta, pentru că fair-playul este vital pentru sport și e foarte important pentru mine. Să am ADHD și să iau medicamente nu e nimic rușinos și nu mi-e frică să recunosc”. Potrivit informațiilor publicate de hackeri, despre care se spune că ar fi ruși, multipla campioană olimpică la gimnastică ar fi folosit certificate medicale false în august 2016 pentru a putea trece peste controlul antidoping de la Jocurile Olimpice. Aceasta este acuzată că ar fi luat amfetamine, mai precis metilfenidat, cu ajutorul unei rețete.

serena-venus-williams

Potrivit informațiilor, Serena Williams ar fi luat oxicodonă, hidromorfonă, prednison și metilprednisolonă în anii 2010, 2014 și 2015. În perioada în care este acuzată că a folosit substanțe interzise, Serena a câștigat 6 turnee de Grand Slam. Se pare, de asemenea, că lui Venus Williams i s-a permis să ia prednison, prednisolon, triamcinolon, în 2010, 2011, 2012 și 2013. Documentele nu au dezvăluit diagnosticul sportivelor care ar fi justificat administrarea acestor substanțe.

 

Sursa: gsp.ro

%d blogeri au apreciat: