Connect with us

Fapt divers

”Adela – Tot ce mi-am dorit”, carte dedicată actriței Adela Mărculescu

Published

on

Astăzi, la Sala ”Ion Caramitru” a Teatrului Național ”I.L.Caragiale” din București, va fi lansat volumul ”Adela – Tot ce mi-am dorit”, cartea de povești și amintiri a actriței Adela Mărculescu, de Ion Moldovan și publicată de Editura Ecou Transilvan din Cluj-Napoca.

Marea actriță, acum în vârstă de 84 de ani, care a petrecut mai mult de șase decenii pe scenă, va fi însoțită de numeroase personalități ale vieții culturale, de la ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, la scriitorul Dinu Săraru, fost director al Teatrului Național și autor al prefeței cărții, dar și actori ai Teatrului Național din București.

Regizoarea Alice Barb a descris personalitatea marii actrițe Adela Mărculescu astfel: ”O femeie talentată, frumoasă, entuziastă, generoasă şi mai ales tânără, mereu tânără. O femeie elegantă, cu o voce superbă şi o dicţie impecabilă care te poate face să plângi şi să râzi în acelaşi spectacol, demonstrând că este o profesionistă a emoţiei. O femeie care a traversat epocile şi modele cu graţie şi eleganţă, devenind o constantă a Teatrului Naţional. O actriţă minunată şi un om rar. Iată de ce orice aş scrie despre Adela nu se poate încheia decât cu acelaşi cuvânt: ADMIRAŢIE”.