Connect with us

International

Aderarea României la Schengen, din nou, pe ordinea de zi provizorie a Consiliului JAI

Published

on

Pe ordinea de zi provizorie a reuniunii miniştrilor de Justiţie şi de Interne (JAI), de la începutul lunii decembrie, la Bruxelles, se regăseşte aderarea României şi Bulgariei la Schengen, spaţiul european de liberă circulaţie, conform agendei publicate pe site-ul Consiliului Europei, citat de Agerpres.
Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) este programat pentru 4 şi 5 decembrie, iar, conform agendei provizorii, a doua zi, va avea loc un schimb de opinii cu privire la situaţia generală a spaţiului Schengen, precum şi un posibil vot privind aderarea României şi Bulgariei.
„Menţionarea în agenda Consiliului este aproape identică faţă de cea de anul trecut, de la şedinţa în care veto-ul Austriei ne-a ţinut la cozile Europei, încă un an”, a scris, luni, pe Facebook, eurodeputatul USR, Vlad Gheorghe.
„Este ultimul tren pentru ţara noastră, rămâne să vedem dacă toată presiunea pusă de Comisie, de Parlament, de fiecare dintre noi, a funcţionat şi România va fi parte din spaţiul liber de circulaţie european, aşa cum merită, încă din 2011”, a mai scris europarlamentarul, membru al grupului Renew Europe.

Sursa: AGERPRES