️️ 🍂️️ 💝 ️️ 🌟
Connect with us

Sanatate & Life Style

Adevărul despre bere: 6 tipuri de oameni care nu ar trebui să consume această băutură alcoolică

Published

on

Dacă prezinți oricare dintre aceste condiții medicale, cel mai bine ar fi să sări peste bere la următorul grătar.

Indiferent dacă intri într-un la bar după o săptămână lungă la serviciu cu gândul să bei ceva răcoritor sau vrei doar să deschizi o sticlă într-o zi fierbinte de vară, berea este o parte integrantă a rutinei obișnuite a multor oameni.

Cu toate acestea, berea nu este pentru toată lumea și nu doar cei cărora nu le place gustul ar trebui să renunțe la sticla respectivă.

Există oameni cu situații medicale specifice care ar trebui să renunțe la consumul de bere pe cât mai repede posibil. Descoperă cele șase tipuri de oameni care nu ar trebui să bea niciodată bere, potrivit specialiștilor.

Persoanele cu diabet sau prediabet

Când vine vorba de a deschide o sticlă de bere, rareori se ia în considerare conținutul de zahăr. Deși lista de ingrediente nu listează întotdeauna zahărul ca ingredient, acesta este creat în mod natural atunci când are loc fermentația.

În această situație, cei predispuși la diabet sau care suferă deja de această boală ar trebui să-și ia gândul de la a mai consuma bere.

Oameni care încearcă să scape de kilogramele în plus

Dacă te afli în procesul de slăbire și îți dorești să scapi de câteva kilograme, ar trebui să stai la distanță de această băutură alcoolică populară.

Potrivit cercetărilor publicate în Nutrients, cantitățile zilnice de bere mai mari sau egale cu 500 de mililitri cresc riscul de a nu pierde în greutate, în special la bărbați. Pentru cei care încearcă să slăbească, consumul de bere poate împiedica atingerea unui deficit caloric zilnic necesar pentru pierderea în greutate.

Persoane cu sensibilitate cunoscută la gluten sau antecedente de boală celiacă

Cei care urmează diete fără gluten ar trebui să încerce să evite consumul de bere, deoarece aceasta poate contribui la problemele digestive viitoare.

Berea conține adesea gluten, care poate declanșa un răspuns inflamator în intestinul multor pacienți, ducând la simptome gastrointestinale. Există, însă, beri fără gluten care ar putea fi mai bune pentru cei cu sensibilități alimentare.

Oameni care prezintă sindrom de colon iritabil

Problemele intestinale nu sunt o joacă și provoacă dificultăți în viețile multora, în special în cazul persoanelor care suferă de sindromul de colon iritabil. De cele mai multe ori, berea provoacă balonare, gaze, diaree și, uneori, crampe abdominale prin iritarea peretelui intestinului sau retenția de lichide la unii pacienți.

Persoanele cu boală hepatică cronică sau ciroză

Să savurezi o bere după o săptămână obositoare și încărcată de muncă pare o idee foarte bună însă, dacă  ai o  boală hepatică cronică sau ciroză, va trebui să stai departe de această băutură. Berea este alcoolul care, atunci când este metabolizat de un ficat deja iritat (adesea în situația de ciroză, hepatită virală sau boli autoimune), poate grăbi și mai mult deteriorarea parenchimului hepatic și, în cele din urmă, poate duce la o afectare și mai severă a funcției hepatice.

 Oameni cu antecedente de arsuri la stomac

Probabil că ți s-a spus deja că ar trebui să ocolești alimentele care sunt acide sau bogate în grăsimi atunci când vine vorba de prevenirea arsurilor la stomac. Află că și berea ar trebui inclusă pe această listă. Berea slăbește capacitatea de închidere a sfincterului esofagian inferior, ceea ce face ca acizii gastrici să ajungă în esofag și implicit, să provoace  arsuri greu de suportat.

sursa: csid.ro

Continue Reading

Sanatate & Life Style

De ce copiii cu ADHD sunt adesea etichetați ca fiind „ciudați”

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

Sanatate & Life Style

Recomandarea de a bea cel puțin doi litri de apă pe zi s-ar putea să dăuneze sănătății, spun cercetătorii

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

Sanatate & Life Style

Adevărul despre cartofi și diabet. E bine sau nu pentru glicemie să consumi acest aliment?

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

Sanatate & Life Style

Ce boli poate ascunde usturimea în gât: 10 cauze, 5 remedii eficiente

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

Sanatate & Life Style

6 alimente care ar trebui consumate în timpul iernii

Published

on

(mai mult…)
Continue Reading

Sanatate & Life Style

Ce băuturi să bei dimineața pentru a scăpa de burtă. Îți schimbă corpul radical!

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

Sanatate & Life Style

Care este cel mai eficient tratament pentru durerile de spate?

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

National

Guvernul va ajuta persoanele vulnerabile

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

%d blogeri au apreciat: