DE ACTUALITATE

Adeverințe de la APIA

Fermierii, beneficiari ai Măsurii 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor, care doresc să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la Băncile care au încheiat Convenţii cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pot să solicite la APIA eliberarea de adeverinţe. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor, în cadrul acestui tip de convenţie.

Toate convenţiile încheiate  între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Bancă şi Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro. „Potrivit convenţiilor încheiate, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachet a – porcine, sesiunea I de depunere – anul IV de angajament, prin care confirmă faptul că solicitantul a depus, în  perioada 16 iulie -16 august 2015, cerere de plată pentru măsura specificată. Suma înscrisă în adeverinţă reprezintă 30% din valoarea sumei solicitate în cererea de plată an IV de angajament, sesiunea I de depunere”, se precizează în comunicatul remis de APIA Vâlcea.

În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 703/ 23.07.2013 privind aprobarea condiţiilor în care se vor încheia Convenţiile dintre instituţiile financiare bancare  şi nebancare  şi Agenţia de Plăţi  şi Intervenţie pentru Agricultură, în vederea finanţării de către acestea a activităţilor curente ale beneficiarilor plăţilor derulate prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordării   creditelor   pentru   beneficiarii   plăţilor   directe,   astfel   încât dobânda   finală   aplicată beneficiarului nu poate depăşi ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului să fie în limita de 1%.

%d blogeri au apreciat: