DE ACTUALITATE

Administratorii de drumuri si executantii de lucrari in atentia politistilor rutieri

Având în vedere apropierea sezonului rece și faptul că în această perioadă fenomenul de ceață este tot mai prezent, polițiștii rutieri dojeni desfășoară o acțiune pe principalele drumuri din județul nostru pentru verificarea viabilității drumurilor și a semnalizării rutiere verticale și orizontale.

O atenție sporită se va acorda sectoarelor de drum aflate în lucru, sau în proces de reabilitare, în această categorie înscriindu-se D.N. 55, care face legătura între Craiova și Bechet și D. N. 56, care face legătura dintre Craiova și Calafat. Ultimul, D.N. 56, este în proces de reabilitare, și în ultima perioadă a înregistrat valori foarte mari de trafic, odată cu inaugurarea podului peste Dunăre, de la Calafat, motiv pentru care, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, trebuie atent supravegheat.

Dumul național 56 sau drumul european 79, este deosebit de important, întrucât este încadrat și în categoria dumurilor europene, fiind folosit pentru traseele rutiere comerciale și turistice.

În prezent, lucările de reabilitare a drumului national 56 Craiova – Calafat (E79), km. 0+000 – km. 80+700 se desfașoară pe doua loturi, respectiv:

– lotul I Craiova-Galicea Mare, km. 0+000 – km. 47+000;

– lotul II Galicea Mare-Calafat, km. 47+000 – km. 80+700.

Numai pe acest dum național, în urma verificărilor efectuate de polițiștii rutieri impreuna cu reprezentantii S.D.N. Craiova, din data de 15 martie a.c., de când s-au reluat lucrările de reabilitare și până in prezent, au fost constate și aplicate de catre ofițerii.

Serviciului Rutier Dolj, 14 sancțiuni contravenționale in valoare de 30.452 lei, cele mai multe fiind constatate pe lotul I Craiova-Galicea Mare, motiv pentru care s-au aplicat 12 sanctiuni contravenționale executantului de lucrări, iar pentru lotul II Galicea-Mare-Calafat, au fost aplicate alte 2 sancțiuni contravenționale antreprenorului.

Cele mai multe deficiențe constatate au fost referitoare la neaplicarea marcajului rutier pe partea carosabilă, nesemnalizarea corespunzătoare a lucrarilor și obstacolelor aflate pe drumul public, neasigurarea starii de viabilitate a părții carosabile sau neîntreținerea semnalizării rutiere permanente instituită pe acest drum.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare întrucât, creșterea gradului desiguranță rutieră și asigurarea unui trafic fluent și sigur, reprezintă principalele obiective ale polițiștilor rutieri doljeni.

%d blogeri au apreciat: